hits

Min fødsel - Del 3

Les "Min fødsel - Del 1" og "Min fødsel - Del 2" for å få med deg begynnelsen av historien!'

Riene begynte å bli ganske vonde når klokken nærmet seg 08:00. Jeg hadde bare blitt sjekket én gang og da hadde jeg 1 cm åpning, så jeg mistenkte at jeg var kommet noe lenger.
Jeg ba min mann hente inn jordmoren så de kunne sjekke meg. Når klokken hadde så vidt passert 08:00 ble jeg sjekket igjen, og da hadde jeg kommet meg til 7 cm. Så på ca. 4 timer hadde jeg gått fra 1-6 cm. 

Jordmor sa at hun ville jeg skulle legge meg i badekaret, for jeg sto i dusjen med skåldende varmt vann direkte på korsryggen da det var det eneste som hjalp tilstrekkelig på smertene jeg hadde. Jeg hadde jo skrevet i brevet mitt til jordmor at jeg ville føde i badekar, så jeg ble veldig glad når hun foreslo det. Jeg følte at det var hennes måte å si at babyen var klar for å komme ut.
Badekaret ble fylt opp med deilig varmt vann, og jeg la meg oppi.
Jeg er sikker på at jeg både så ut som, og hørte ut som en stresset blåhval, for de smertene jeg følte kom av å ligge der var så intense. Jeg visste ikke at jeg var et sekund unna å starte fødselen, og at de siste centimeterne er de verste, så jeg gikk bare ut av badekaret fordi jeg følte at det gjorde ting verre for meg.

Woman is relaxing in a bathtub
// Just waiting for the baby to come out... // Licensed from: bloodua / yayimages.com


De spurte min mann om han ville gå oppi badekaret til meg for å hjelpe meg gjennom smertene.
Han takket høflig nei...

Fra 8-10 cm hadde jeg så vondt at jeg tryglet om Epidural. Jeg visste ikke hva grensen var, og når det ville være for sent å få smertelindring og jordmor fortalte meg heller ikke at jeg var for sen. De sa greit, og gikk og hentet en seng som de skulle transportere meg inn til vanlig fødeavdeling.

Men før jeg kunne legge meg der og kjøre inn sa de at de ville sjekke meg en gang til.

Så sier jordmor;
- Du, nå er du kommet så langt at det er for sent å få Epidural. Babyen ligger rett her og du kan begynne å presse. Hun er klar for å komme ut nå.

Da begynte jeg å bli redd, og spurte min mann hvorfor han ikke ville hjelpe meg. Jeg var overbevist om at han hadde vært på gangen og snakket med jordmor og sagt at de ikke skulle gi meg smertestillende, og jeg var rasende på han.

Jordmor kom inn igjen på rommet og sa at jeg måtte begynne å presse. Fra ca. kl. 09:10 til kl. 10:12 jobbet jeg med riene.
For å unngå at jeg gikk tom for energi ble jeg proppet full i eplejuice og druesukkertabletter, og til den dag i dag har jeg ikke drukket eplejuice igjen.
Det gir meg feile assosiasjoner for å si det sånn...

Etter intens jobbing kom det til slutt en perfekt liten jente!
Vi var så super stolte og tårene rant hos oss begge, og jeg kan faktisk si at det er det stolteste øyeblikket i mitt liv.
Ikke bare fordi jeg hadde fått en datter, men fordi jeg hadde klart meg gjennom en fødsel uten noe annet enn min egen viljestyrke og rå kraft.

 

It's a girl!
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

 

Nå skal jeg føde igjen om ikke mange månedene, og jeg kjenner meg klar!
Jeg vet at jeg har fått det til en gang før, og jeg vet at jeg skal få det til denne gangen også.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar